Hermes Expo Int'l

www.hermesexpo.com  

www.hellenicnews.com

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

                                                                                    Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2005

 

ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ 14η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΕΡΜΗ»

Η μοναδική Ελληνο-Αμερικανική Εκθεση Ελληνικών, Ελληνο-Αμερικανικών και Αμερικανικών Προϊόντων και Υπηρεσιών

            Ευρύτατη είναι εφέτος η συμμετοχή των εκθετών από την Ελλάδα στη 14η Διεθνή  Εκθεση «Ερμής» που θα πραγματοποιηθεί στο Τράμπ Μαρίνα, του Ατλάντικ Σίτυ, το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Απριλίου 2005. Ενδιαφέρον για την έκθεση έχει δείξει η Ελληνική Πολιτεία μέσω του Συμβούλου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης κ. Σπύρου Αμπατζόπουλου.  Εκ μέρους της Πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας αναμένονται να παραστούν η Αναπληρώτρια Υπουργός Πολιτισμού κ. Φ. Πετραλιά και ο Υφυπουργός των Εξωτερικών κ. Π. Σκανδαλάκης.

            Στην έκθεση έχουν δηλώσει συμμετοχή η  Νομαρχία Αχαίας ( η οποία είναι και η τιμώμενη Νομαρχία εφέτος), Νομαρχία  Λακωνίας, οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, Χαλκίδας και Λάρισας, το Βιομηχανικό Επιμελητήριο Εύβοιας και Θεσσαλονίκης. Το Εμπορο-Βιομηχανικό Επιμελητήριο των Αθηνών θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρός του κ. Δ. Φουντουκάκος.  Μεταξύ άλλων θα συμμετάσχει το Ελληνικό Κέντρο Γούνας από την Καστοριά καθώς και το 4ο Mediterranean Travel Show (MTS) με 30 περίπτερα για τον τουρισμό. Επίσης θα συμμετάσχουν πολλές Ελληνο-Αμερικανικές και Αμερικανικές επιχειρήσεις που στοχεύουν στην Ομογενειακή αλλά και Ελληνική αγορά.

            «Η φετεινή έκθεση έχει μεγάλη συμμετοχή τόσο από Ελληνες επιχειρηματίες  όσο και από ομογενείς», επισημαίνει ο πρόεδρος της Εκθέσεως κ. Παύλος Κοτρότσιος.  «Η Εκθεση αλλά και το Συμπόσιο πιστεύουμε ότι μπορούν να διαδραματίσουν έναν σημαντικό ρόλο στην προώθηση των Ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών της Ελλάδας στις ΗΠΑ, την προβολή της χώρας ως τουριστικό προορισμό αλλά και σνα συμβάλλει ▪η Ελλάδα εφέτος προεδρεύει του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου. Η χώρα μας μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα Βαλκάνια και ευρύτερα στη Μεσόγειο και αυτό ενδιαφέρει την Αμερική. Ο Ερμής είναι το μοναδικό Ελληνο-Αμερικανικό forum για την προαγωγή των Ελληνο-Αμερικανικών Οικονομικών και Εμπορικών σχέσεων επί 14 χρόνια. Προσβλέπουμε στη συνεργασία με την Ελληνική Πολιτεία και τα αρμόδια Υπουργεία για την προώθηση κοινών στόχων στη Μετα-Ολυμπιακή εποχή».

           

 

 

            Στο πλαίσιο της Εκθέσεως διοργανώνεται Συμπόσιο με θέμα «Προοπτικές ανάπτυξης διμερούς Οικονομικής Διπλωματίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ».

 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΝ Θ. Σπυρόπουλος, Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου, CEO TGS NATIONAL WHOLESALERS Co

Ομιλητές στο Συμπόσιο μεταξύ άλλων θα είναι:

 

▪Hon. Dennis Levinson, County Executive

▪David Barton, Executive Director, Bucks County, International Trade Council,

▪Howard Kyle, NJ Trade Office 

▪Peter Iαcovinis, Department of Commerce, City of Philadelphia

▪Συμβούλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης κ. Σπ. Αμπατζόπουλος

▪State Senator (Rode Island) κ. Λεωνίδας Ραπτάκης,

▪ Hon. Mike Bilirakis, US Congressman  

▪ Hon. Steve Corodemus. Assemblyman

▪Σύμβουλος Οικονομικής Ανάπτυξης στο Maryland κ. Α. Μελισσαράτος

▪Mjenzi K. Traylor, First Deputy Director of Commerce
Carol Brooks, Manager of International Trade and Diplomatic Liaison

▪Costas Alexakis, CEO Public Sector Selection,

 

Από την Ελλάδα θα συμμετάσχουν ο Νομάρχης Αχαϊας κ. Δ. Κατσικόπουλος, ο Νομάρχης Λακωνίας κ. Κ. Φούρκας, ο Δήμαρχος Λάρισας κ. Δ. Τζανακούλης, Εκπρόσωπος Δημάρχου Θεσσαλονίκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLEXPO κ. Θ. Καρτσιώτης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Δρ. Φουντουκάκος, και ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Γ. Τσέντος. Το τελικό πρόγραμμα του Συμποσίου θα ανακοινωθεί σύντομα.

 

            Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν δείξει τα Ελληνικά ΜΜΕ για συμμετοχή και δημοσιογραφική κάλυψη της Εκθέσεως: το Mega Channel θα εκπροσωπηθεί από τους παρουσιαστές της Ομογενειακής παραγωγής «Horizon»,  Χρήστο Νέζο και  Λίζα Κοντογιάννη. Επίσης θα εκπροσωπηθούν το τηλεοπτικό δίκτυο «ALPHA», η ΕΡΤ3, το ραδιόφωνο του Sky,  Αθηναϊκές εφημερίδες κ.α. Προσκαλούνται επίσης όλα τα Ομογενειακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τα οποία πάντα στηρίζουν  σχετικές πρωτοβουλίες της Ελληνο-Αμερικανικής Κοινότητας.

           

            Στο επίσημο δείπνο της Εκθέσεως θα τιμηθούν ο δημοσιογράφος του Voice of America κ. Γιώργος Μπίστης, ο Hon. Mike Bilirakis (US Congressman, R-FL), ο Rev. Dr. Dimitrios Constantellos, ο Jason L. Read (US Gold Medalist, Μens Rowing, Athens 2004), o Gus Kraras, Αρχων, Επιχειρηματίας και Φιλάνθρωπος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SPONSORS:

Sponsored by the U.S.-Greece Business Advisory Council and supported by Philadelphia's World Trade Center, the Department of Commerce of the City of Philadelphia, the CVM Build & Design, Akropolis Marbles and Granites, Stone Tech Marbles, Belford Farms, Coronis Building Systems, American Express Financial Services, CAM2 and TGS National Wholesalers, Pan Gregorian Enterprises, Inc., Ecolab, Axa Financial Services, Fidelity Home Mortgage, American Hellenic Institute, Medi Science Corporation, Pepsi Cola, Heartland Payment Services, Visa, Discover, AIT Iron Works, INC.

 

Λεζάντα: Γενική άποψη της 13ης “Hermes Expo” στο Trump Marina in Atlantic City, NJ 

 

 

Paul Kotrotsios

Founder & President

 

-WE SERVE BUSINESS AROUND THE WORLD-

 

26 West Chester Pike, Havertown, PA 19083

610-446-1463, Fax: 610-446-3189

info@hermesexpo.com/  paul@hellenicnews.com