Hellenic American National Council

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2005

 

Συνάντηση του Προέδρου του Ελληνο-Αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου κ. Θ. Σπυρόπουλου με Υπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. Νίκο Τσιαρτσιώνη και τον Δήμαρχο θεσσαλονίκης κ. Βασίλη Παπαγεωργόπουλο

 

            «Το Ελληνο-Αμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο επί σειρά ετών υποστηρίζει και θα υποστηρίζει τις θέσεις της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής στο θέμα της ονομασίας της π.Γ.Δ.Μ». Την τοποθέτηση αυτή επανέλαβε ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου κ. Θ. Σπυρόπουλος κατά τη συνάντησή που είχε το περασμένο Σαββατοκύριακο με τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. Νίκο Τσιαρτσιώνη και τον Δήμαρχο θεσσαλονίκης κ. Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, παρουσία της ηγεσίας της Παμμακεδονικής Ενωσης. 

            Συγκεκριμένα ο κ. Σπυρόπουλος ανέφερε ότι το Εθνικό Συμβούλιο εξ αρχής επεδίωκε την ενότητα της ομογένειας στο Μακεδονικό ζήτημα στο οποίο κατόπιν σχετικής αποφάσεως των μελών του, κάθε σχετικής πρωτοβουλίας ηγείται η Παμμακεδονική Ενωση Αμερικής. 

            Αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά αλλά και στο Σκοπιανό ο κ. Σπυρόπουλος επεσήμανε: «Είναι αναγκαίο η Ελληνική κυβέρνηση να ενημερώνει υπεύθυνα και έγκυρα τις ηγεσίες των Ομογενειακών οργανώσεων για τις εξελίξεις και τις πολιτικές που ακολουθεί στα εθνικά μας θέματα ώστε με τις ενέργειές της να προλαμβάνει καταστάσεις. Με σωστή ενημέρωση και συντονισμό η Ομογένεια θα μπορούσε έγκαιρα και αποτελεσματικά να ασκήσει την επιρροή της στους Αμερικανούς πολιτικούς και να βοηθήσει στην προβολή των Ελληνικών θέσεων στις Η.Π.Α».

            Ο κ. Σπυρόπουλος εξέφρασε για μία ακόμη φορά την πρόθεση του Ελληνο-Αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου για μόνιμη συνεργασία με την Ελληνική Πολιτεία στα θέματα προβολής των Ελληνικών θέσεων στις ΗΠΑ. Το Ελληνο-Αμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο με τις 26 Ομοσπονδίες του, εκπροσωπεί την οργανωμένη ομογένεια της Αμερικής και στόχοι του μεταξύ άλλων παραμένουν η προστασία της Ελληνικής ιστορίας, η κατανόηση του Ελληνισμού από την Αμερικανική κοινωνία και η προαγωγή της Ελληνο-Αμερικανικής φιλίας.     

 

 

 

 

 

2155 WEST 80th Street CHICAGO, ILLINOIS 60620-5315

Tel. (773) 994 2222/ Fax: (773) 994 5037

E-mail: Tgshanc@aol.com